úterý 18. června 2013

Směle do světa!

Dnešní článek bude takovým malým rozloučením. Zítra nám odlétá letadlo do Amsterdamu a po návratu budu muset oběhat celé město, abych dokoupila zásobu papíru, tužek, gumy, barev, navštívila notářku, nechala u ní úředně uvěřit kopii maturitního vysvědčení, abych jej pak mohla vítězoslavně odevzdat u zápisu (haha^^) a hned další den odjet na plenér.

Připravila jsem si seznam věcí, které bych chtěla v Amsterdamu vidět a samozřejmě i ochutnat. Většinu jídla si ale vezeme s sebou a kupodivu to dokonce ani nebude zas až tak nezdravé :D. Kus-kus, konzervy s kukuřicí a fazolemi, ovesné vločky na snídani a nejspíš i na večeři a müsli tyčinky :).

Má osobní výzva do následujícího výletu je, podívat se na staveniště nově plánovaného projektu od ateliéru DUS. Jedná se o v historii první dům "vytištěný 3D tiskárnou". Skvělé je, že tento unikátní projekt nebude schovaný za zelenou oponou lešení, ale tisk probíhá přímo na ulici, takže se lidé mohou dívat, jak stavba probíhá. Na konci června by měla být slavnostně otevřená první část série domů...


Na tenhle ateliér jsem narazila úplně náhodou, ale zamilovala jsem si jejich instalace ve veřejných prostorech, které často využívají zcela běžné materiály a předměty - příkladem může být třeba svatební altánek z bílých trubek nebo malý pouliční pavilon z červených deštníků. Velmi nápadité, vtipné, hravé a přitahující pozornost :).


Abych ale úplně neodběhla od zdravé výživy - mám provás jeden tip na skvělou snídani ;).
Nedávno jsme vyrazili na "pajtl" a otrhaly "pár" keřů bezu, ze kterého jsme si udělali vlastní domácí bezový sirup. Kromě toho, že se z něj dá udělat vynikající letní osvěžující limonáda, dá se využít i při přípravě overnight oats: jediné co stačí udělat, je večer zalít ovesné vločky fifty-fifty mlékem a vodou, přidat kokos a ráno zalít lžící bezového sirupu. Aach ta vůně!!!!!

2 komentáře:

  1. Užij si to! :)
    Tu snídani někdy vyzkouším. Doma máme 14 litrů bezového sirupu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Užij si to, jsem zvědavá na fotky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si jich vážím :)