neděle 26. května 2013

(Foto)jídelníček 26. 5.


Snídaně: 2 toustové chleby se šunkou, sýrem, salátem a rajčaty


Snídaně jsem měla odjakživa raději slané. Pokaždé, když jsem byla ve Francii, tak jsem po třech dnech začala z těch jejich sladkých snídaní šílet. Croissant s marmeládou, toust s marmeládou, zase croissant s marmeládou, bageta s marmeládou... marmeládu mám ráda, croissanty taky (přímo zbožňuji) a křupavá bageta je pro mě modlou pečiva :D... ale každý den na snídani - merci, je ne veux pas!

Svačina: půlka jablka a banánu
Oběd: egyptská čočková polévka s polentovými nočky
Svačina: vanilkový tvaroh s rozinkami
Večeře: plátek toustového chleba s ředkvičkovou pomazánkou + ochutnávka zítřejšího obědu chilli con carne <3


tak co vy na to??

Recept na čočkovou polévku:

Ingredience: 2 větší mrkve, 1 cibule, olivový olej, 2 stroužky česneku, 1,5 hrnku červené čočky, 1,5 litru vody, tabasco (nebo chilli), kari

Na oleji jsem chvíli restovala cibuli, poté k ní přidala česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a na konec červenou čočku. Zalila vodou, osolila a nechala asi 20 min na mírném ohni vařit. Rozmixovala v hladký krém, dochutila kari, tabascem. Nejlepší je polévka s jogurtovým terčem a slunečnicovými nebo lněnými semínky :).

Polentové nočky:

Nočky jsem připravovala podle receptu Markét - polentu uvařila dle návodu na obalu, přidala sůl, na drobno nakrájený čerstvý rozmarýn a pomocí lžičky pak vytvarovala nočky, které jsem osmahla na olejem potřené pánvičce. Nočky byly výborné, protože byly na povrchu křupavé a uvnitř krásně měkké!




3 komentáře:

  1. Krása!!! Ta polévka vypadá skvěle!!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. krásné fotky:) já teda slané snídaně moc nemusím, celkově jsem hodně 'orientovaná' na sladké..:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si jich vážím :)